Mulțumiri

Vă mulțumesc că ați rupt putin din timpul dumneavoastră pentru a vizita acest blog. Sper din toată inima să vă placă ce ați găsit. Doar asa pot să mă bucur, altfel nu merită timpul pierdut. Vreau să împărtășesc și altora câte ceva, vreau să schimbăm idei din domeniile ce ne interesează.

sâmbătă, 19 ianuarie 2013

Continuare la articolul Black Holes - Gauri negre

Primul articol poate fi citit aici.
Ce cred eu, în centrul galaxiilor nu sunt găuri negre așa cum este definit acest termen, cred că este vorba de cu totul alta formă de energie și stare a materiei. In momentul de fată, noi nu avem mijloacele și înțelegerea necesară asimilări unei astfel de realități.

In ultima vreme au apărut o serie de articole în care și alți oameni încep să se îndoiască de existenta acestor entități cosmice. Nu mă consider un om de știință dar așa gândesc pe baza informațiilor acumulate de-a lungul timpului. Sunt și oameni de știință care se îndoiesc de existenta lor. Un articol interesant a apărut în revista Magazin dar și în diferite ziare pe aceasta temă.
Citat din articol:
De 30 de ani Stephen Hawking, fizicianul teoretician de la Universitatea Cambridge, considerat cea mai strălucită minte după Einstein și susținătorii lui au promovat teoria existentei Găurilor Negre. Stephen Hawking  este cel care a devenit, intre timp o somitate în domeniul Găurilor Negre din Univers, demonstrând teoretic existenta lor. Cărțile de specialitate, enciclopediile lumii au preluat această teorie și orice fizician care și-a exprimat îndoieli a fost combătut. Iată că, astrofizicianul indian Abhas Mitra, șeful catedrei de Astrofizica Teoretica de la Bhabha Atomic Research Centre (BARC) din Mumbai, India, a avut "curajul" științific de a pune sub semnul întrebării teoria lui Hawking într-un articol publicat în anul 2000. A devenit astfel "astrofizicianul anti-Găuri Negre" cum l-a caracterizat părtinitor revista Nature. El afirmă că acele Găuri Negre descoperite intre timp, nu sunt de fapt Găuri Negre, ci cu totul altceva. Cum este de înțeles, majoritatea covârșitoare a cercetătorilor a respins concluziile lui Mitra. Si, deși  Mitra a invitat mai multi teoreticieni ai Găurilor Negre, incluzându-i pe Hawking și Jayant Narlikar din India să-i comenteze critic articolul, nimeni nu a răspuns. Prea "încurcați" de a fi asociați cu un om care l-a contrazis pe Hawking, ba chiar și colegii lui Mitra au început sa-l evite. Pentru ca, în final, autoritățile sa-l mute pe Mitra de la catedra de fizica teoretica sub un pretext oarecare.

Pana la urma,Hawking a admis la Dublin, că nu există practic Găuri Negre "în sens absolut". In esență, spunea Hawking la Dublin, "noile" Găuri Negre nu sunt un fel de devoratoare totale de materie, dimpotrivă, ele continuă să emită radiație mult timp. Or, asta era chiar ceea ce scrisese Mitra în articolul din anul 2000. Inițial Hawking afirmase că, Găurile Negre distrug totul, inclusiv informația, ceea ce contrazice legile fizicii cuantice care spune că informația nu poate fi nicio dată complet ștearsă.
Ideile lui Mitra i-au inspirat pe fizicienii americani Stanley Robertson și Darryl Leiter care au confirmat în 2002 că presupusele Găuri Negre au câmpuri magnetice intense, așa cum prezisese Mitra, și că, prin urmare nu sunt Găuri Negre. Deoarece Găurile Negre nu pot avea câmp magnetic. Se apropie ziua în care manualele și enciclopediile lumii va consemna că, în realitate, celebrele Găuri Negre imaginate de Stephen Hawking nici nu există. De cât, poate, în imaginația săracă a unora.
http://www.revistamagazin.ro/content/view/9799/20/

După mine este un articol foarte interesant și vine în susținerea crezului meu în legătură cu așa zisele Găuri Negre. Deci, pană la urma, Hawking a admis că nu există practic Găuri Negre "în sens absolut". In esență, spunea Hawking, "noile" Găuri Negre nu sunt un fel de devoratoare totale de materie, dimpotrivă, ele continuă să emită radiație mult timp. Observați că a apărut cuvântul ,,noile", Asta înseamnă că, Găurile Negre nu mai sunt cum se credea la început și cum s-a zis despre ele ,,devoratoare totale de materie", emit energie. După mine denumirea de Găuri Negre la momentul actual este greșită. Ea exprimă un proces fizic putin cunoscut de noi oamenii. Ele sunt un fel de reciclatoare de materie - energie și nu numai. Așa cum spunea într-un articol pe SCIENCIA.ro Catalina Oana Cruceanu ,, Strada pe care o avem de parcurs pentru a înțelege pe deplin aceste obiecte este încă lungă şi plină de obstacole, va sfârși cu o poartă spre o altă stradă, chiar mai complicată dar şi mai fascinantă".
Adevarul este că nu știm mare lucru în legătură cu aceste entități cosmice și mai avem multe de aflat.

Postări populare